Италија нема загубено квалификациски натпревар цели 10 години!

September 7th, 2016 | by Dare Smilanov
Италија нема загубено квалификациски натпревар цели 10 години!
Светско првенство
0

Вчера беше значаен ден за Италијанскиот фудбал.

Иако овој период и баш не е добар за италијанскиот репрезентативен фудбал, има нешто што ги радува италијанците.

Верувале или не , последниот пораз во квалификациски натпревар Италија го изгуби во 20о6 година, а од тогаш до ден денес тие имаат одиграно 51 натпревар во кои имаат 38 победи и 13 нерешени исходи.

Последната репрезентација која ја совлада Италија е Франција.

Comments are closed.