Време на реформи: Хамбург доби нов спортски директор!

0

Германскиот клуб Хамбург денес го постави Јенс Тод за спортски директор.

Тод ќе ја извршува таа функција наредните 2 години, а веќе му се приклучи на тимот.

Тој во 2009 година работеше тука како координатор на младите селекции, а во клубот се врати, бидејќи беше спортски директор на Карлсруер.

Хамбург немаше спортски директор од мај, кога таа позиција ја напушти Петер Кнабел, а неговите работи ги извршуваше Дитмар Бајерсдорфер.

Клубот се бори за опстанок, а на полусезона има 13 бодови и се наоѓа во зоната за испаѓање.

Share.