Пелистер доведе Бразилец, а тој одма се “соочува со проблеми“

0

Бразилскиот фудбалер Фернандо се соочува со „сериозни проблеми“.

Македонски Пелистер ги доведе Фернандо и Лукас, двајца Бразилци, кои набрзо ќе станат членови на клубот од Битола.

Фернандо и неговата фамилија во Битола биле шокирале кога виделе снег и минус 10 степени.

Нормално, не е она на што се навикнати.

Од плус 35 стигнаа до минус десет и ќе им треба време да се прилагодат на суровата зима, а кај нас е навистина таква.

Сепак за среќа Фернандо со неговиот тим ќе оди нво Анталија од 10 до 27 јануари на подготовки и тогаш ќе биде на свое.

Share.