Дозволата пристигна: Челси ќе го проширува „Стемфорд Бриџ“!

0

Челси доби градежна дозвола за проширување на „Стемфорд Бриџ“.

Веќе долго време тимот од Лондон има план да го прошири стадионот. Поднесоа барање за документи, а се надеваат дека во стадионот ќе може да се вселат во сезоната 2021/22.

Дозволата е добиена со тајно гласање и се чека одлуката на градоначалникот на Лондон, Кан кој ќе го има последниот збор.

Ако потврди и тој, капацитетот на Лондон би можел да биде зголемен на 60.000.

Челси ќе мора да побара дозвола и за промена на стадионот во текот на изградбата на „Стемфорд Бриџ“. Па така Челси најверојатно ќе игра на „Вембли“ или во Твикенхајм.

Share.