Гвардиола во неверојатни проблеми: Постапка против Сити за кршење на антидопинг правила!

0

ФА започна постапка против Сити поради кршење на антидопинг правилата.

Според ФА, Сити не осигурале податоци за тренинзите и за тоа каде се наоѓаат играчите, иако тоа го предвидува член 14 од правилникот.

Правилникот предвидува дека тимот мора да даде информаци за локацијата на фудбалерот и распоредот на тренинзи во секој момент за да може било кој играч да биде тестиран на допинг.

Медиумите дознаваат дека клубот едноставно не ја известил ФА за промената на распоредот на тренингот, а до 19-ти јануари мора да одговорат на тужбата.

Сеуште не е познато какви казни ќе добие тимот од Манчестер.

Share.