Мотоспорт

Рели Дакар: Судир на Петерхансел!
0

Рели Дакар: Судир на Петерхансел!

January 14th, 2017 | by Dejan Cvetkovski
На 10-та етапа во Рели Дакар возена од Чилесит до Сан Хуан со должина од 449 км беше многу интересна, а помина во знакот на...
Рели Дакар: Откажана е 9-та етапа
0

Рели Дакар: Откажана е 9-та етапа

January 11th, 2017 | by Dejan Cvetkovski
Организаторите на Дакар ја откажаа 9-та етапа која беше планирана да се вози од Салта до Чилесит во среда. Етапата долга скоро...
Рели Дакар: Лоеб пред Петерхансел
0

Рели Дакар: Лоеб пред Петерхансел

January 11th, 2017 | by Dejan Cvetkovski
Возачот на Пежо, Себастијан Лоеб победи на 8-та етапа во Дакар, возена од Боливија до Аргентина и така го превзема водството во...
Продолжува лошото време: Изменета и 8-та етапа во Рели Дакар
0

Продолжува лошото време: Изменета и 8-та етапа во Рели Дакар

January 10th, 2017 | by Dejan Cvetkovski
Организаторите на Дакар ја сменија и 8-та етапа поради лошите временски услови. Учесниците во вторник ќе возат од Ујунија во...
Временските услови повторно прават проблеми: Седмата етапа во Дакар ќе се вози само до половина
0

Временските услови повторно прават проблеми: Седмата етапа во Дакар ќе се вози само до половина

January 9th, 2017 | by Dejan Cvetkovski
Организаторите на Дакар 2017 ја изменија патеката на 7-та епата поради лошите временски услови. Претходно, од истите причини...
Невремето ја расипа трката – Откажана 6-та етапа на Дакар
0

Невремето ја расипа трката – Откажана 6-та етапа на Дакар

January 8th, 2017 | by Dejan Cvetkovski
6-та етапа на Рели Дакар беше откажана поради лошото време во Боливија. Натпреварувачите по откажувањето тргнаа во Ла Паз,...
Остра казна за лидерот на Дакар
0

Остра казна за лидерот на Дакар

January 6th, 2017 | by Dejan Cvetkovski
Досегашниот лидер на Дакар во конкуренција на мотори, Жоан Бареда заработи остра казна по 4-та етапа во Дакар, по што мораше да...
Рели Дакар: Деспре нов лидер, крај за Прајс!
0

Рели Дакар: Деспре нов лидер, крај за Прајс!

January 6th, 2017 | by Dejan Cvetkovski
Возачот на Пежо, Сирил Деспре е нов лидер во Рели Дакар, по 4-та етапа возена од Сан Салвадор до Тупис во дожина од 521 км....
Рели Дакар: Петерхансел победи на 3-та етапа
0

Рели Дакар: Петерхансел победи на 3-та етапа

January 5th, 2017 | by Dejan Cvetkovski
Стефан Петерхансел победи во 3-та етапа во Рели Дакар, која помина во доминација на Пежо. Второ и трето место ги освоија Карлос...
Рели Дакар: Лоеб победник во втората етапа
0

Рели Дакар: Лоеб победник во втората етапа

January 4th, 2017 | by Dejan Cvetkovski
Себастијан Лоеб е победник во втората етапа од рели Дакар кое вчера се возеше од Ресистенција до Дем Мигел во должина од 812 км...