Буфон: Јувентус секогаш ќе го носам во срцето, но ПСЖ успеа да ме врати во живот!

Џанлуиџи Буфон призна дека Јувентус секогаш ќе биде во неговото срце, но ПСЖ го вратил во живот.

Буфон мина 17 години во Јувентус пред изминатото лето да се приклучи на ПСЖ и се заблагодари што му ја тргнале сета негативност од неговиот живот.

„Мојата авантура во Франција засега е прекрасно искуство. Луѓето можеби мислеа дека не сум сериозџен, но само учењето на нов јазик ме крена на поголемо ниво. Зошто ПСЖ? Затоа што им го ставив на располагање сето фудбалско знаење. Кога е во прашање мојата иднина, јас се уште сонувам. А кога сонувате во 41. минута се наоѓате во многу ситуации“, истакна Буфон.

Неговиот тим сигурно и оваа сезона ќе биде шампион во Франција, а ќе се обиде да направи исчекор во Лигата на шампионите.

Advertisements