На млад рагбист му беше ампутирана рака по сообраќајна несреќа

Младиот рагбист на Долфинс, Кендик Нортон имаше сообраќајна несреќа, по што докторите немаа друг избор, освен да му ја ампутираат раката.

Несреќата се случи во среда во Мајами, а рагбистот во тешка здравствена состојба бил префрлен во болница.

„За жал мора да потврдиме дека нашиот рагбист Кендик Нортон учествуваше во сообраќајна несреќа. Тој има голем број повреди, а ампутирана му е и раката. Ве повикувам да се молите за него. Семејството Нортон ве боли да ја почитувате неговата приватност“, порача агентот на рагбистот.