Во фудбалот сме виделе сè, но не и ваков начин на изведување пенал

Во текот на викендот, во англиското првенство е забележано едно од најчудните изведување на пенал досега.

Во 89 минута од натпреварот, Barnsley – Charlton досуден беш пенал за гостите. Одговорноста ја презеде Лајл Тејлор и постигна навистина „мангупски “ гол.

Тејлор буквално се прошета од полукругот од врвот на шеснаесетникот до белата точка и ладнокрвно ја испрати топка на едната страна, а противникот на друга.

Погледнете го видеото од изведување на пеналот за кое дефинитивно треба многу храброст.