Марадона ги навредуваше новинарите за ветувањето што го прекрши веќе наредниот ден

Легендарниот Диего Армандо Марадона по девет години се врати на тренерската сцена во Аргентина.

Марадона не тренирал аргентински тим уште од Светското првенство во 2010 година кога беше тренер на Аргентина. Сепак, по девет години, тој реши да се врати и да ја преземе тренерската позиција во Гимнасија, која е последна во аргентинската Суперлига.

Легендарниот Марадона беше претставена во понеделникот како нов тренер во Гимнасијата, а клубот прими 3000 нови членови следниот ден, што покажува колку е популарен Марадона во Аргентина.

Тој на прес-конференцијата рече дека не е чудотворец и дека знае дека Гимнасија е во тешка ситуација, но дека ќе даде се од себе за да го промени тоа. Тој дури и даде ветување кое веднаш го прекрши следниот ден.

“Јас не сум чудотворец. Ми се допаѓа да работам, но сакам да заработам пари, исто како што сум правел цел живот. Нема да пропуштам тренинзи, иако некои идиоти новинари ќе тврдат поинаку”, рече Марадона.

Сепак, тој го прекрши ветувањето следниот ден и не се појави на тренинг, а причината зошто тоа се случи сè уште не е позната.