Новинарка со непристоен твит го навлече бесот на цел свет (ФОТО)

Новинарка на „Вашингтон пост“ беше суспендирана од страна на компанијата, откако во недела, еден час по трагедијата на Коби Брајант објави текст од 2016 година во кој беше објаснет случајот кога кошаркарот бше обвинет зза сил*вање.

Фелисија Сонмез објави твит во најлош можен период за стар случај, а тоа привлече големо внимание, па дури и новинарите кои работат со неа не беа задоволни од нејзиниот потег.

„Ова навистина ви ги отвори очите. Ги молам тие 10.000 луѓе кои ми напишаа закани да го прочитаат текстот. Сите познати личности треба да се судат според сите нивни постапки“, напиша таа.

Да потсетиме, Коби беше обвинет за сил*вање на 19-годишна девојка во 2003 година во еден хотел во Колорадо, но случајот беше отфрлен откако работничката на хотелот одбила да сведочи.