Временските услови повторно прават проблеми: Седмата етапа во Дакар ќе се вози само до половина

0

Организаторите на Дакар 2017 ја изменија патеката на 7-та епата поради лошите временски услови.

Претходно, од истите причини беше откажана 6-та етапа.

На официјалната страна на Дакар се наведува дека 7-та етапа ќе биде комбинација од 6-та и 7-ма етапа.

Должината на новата етапа изнесува 161 км, наместо 322 колку што требаше да изнесува.

Share.