ВТА Сиднеј: Возниацки елиминирана, Конта лесно до ½-финале!

0

Денес беа одиграни 4 натпревари на ВТА турнирот во Сиднеј од ¼-финалето.

Во првиот натпревар кој се одигра, Стрицова беше подобра по голема борба во 3 сетови против Возниацки, односно 7:5, 6:7 и 6:4.

Конта немаше поголеми проблеми против Касаткина, па брзо ја елиминираше со 2:0 во сетови, односно 6:3 и 7:5.

Останати резултати:

Бушар – Павличенкова 2:0
Дуан – Радванска 0:2

Share.