Огромно обвинување на сметка на Французите

0

Новинарите на германскиот медиум тврдат дека Французите во натпреварот против нивната селекција користеле недозволени супстанци.

Германците очигледно немаат мира после поразот па така, денеска објавија вест дека Французите во соблекувалната оставија празна туба со Гуронсан, недозволена супстанца за фудбалерите.

Оваа сопстанца е недозволена, бидејќи го подобрува закрепнувањето, но и ја подобрува изведбата на теренот како и концетрацијата, за локалните медиуми зборуваше и стручнакот за тоа подрачје.

„Гуронсан за мене е допинг. Докажано е дека е кофеин кој ја подобрува изведбата на спортистите и когнитивните способности. Брзо реагира и затоа сметам дека ова е недозволиво“, рече за Билд стручнакот од подрачјето за допинг, професор Фритз Соргел.

578642f5-1800-49cc-bb0a-470d0a0a0a6b-svabe-nezadovoljne-previewOrg

Share.