Го напушти Евертон како момче, се врати како возрасен човек…

0

Го напушти Евертон како момче, се врати како возрасен човек, кој освоил еден куп медали.

Скаутот кој го препознал талентот на Вејн Руни, вели дека во младоста тој бил само едно срамежливо момче, кое што не зборувало многу, туку дозволувал неговите потези на теренот да зборуваат за него.

Враќањето на Руни во Евертон е перфектен пример за еден фудбалер кој после толку големи успеси се враќа на местото кај што започна, на местото каде што луѓето првпат слушнаа за неговото име, едноставно домот е местото каде што сите се враќаат, па така и големиот Вејн Руни.

 

Share.