Сидибе чекаше, но не ја дочека Барселона

0

 

Нелсон Семедо беше избран да ја пополни празнината на десната бековска позиција во Барселона, но кандидат од сенка беше и играчот на Монако, Џибрил Сидибе, кој ја чекаше понудата на Барселона, но таа никогаш не пристигна.

На 24-ри годишниот играч му беше понуден нов договор од Монако, но тој го одовлекуваше потписот и не го потпишуваше, со надеж дека ќе пристигне поунуда од Каталонскиот клуб.

Кога играчот сфати дека од тоа нема да има ништо и дека Семедо е на пат за Барселона, стави потпис и го продолжи договорот со Монако кој го обврзува неговото останување во клубот до 2022 година.

Share.