Наместо да оди на одмор, НБА-ѕвезда реши летово да спасува човечки животи! (ФОТО)

Марк Гасол летово реши да не оди на одмор и да се приклучи на организација за спасување на мигранти.

Во текот на вчерашниот ден Гасол учествувал во акција на спасување на една Камерунка, која пловела на отворено море.

Причина за ваквиот потег на Гасол е фотографијата која ја видел од удавено момче на брегот на Турција.

Advertisements