„Мислев дека е шала, го чекав Ештон Качер да се појави позади аголот“

Хрватската кошаркарска легенда Дино Раџа денес ќе влезе во Куќата на славните.

Раџа е осми Европијанин и трет Хрват кој го доби ова големо признание, а призна дека мислел оти се шалат кога му стигнало известување дека ќе биде во Куќата на славните.

„Мислев дека е шала. Го чевак Аштон Качер да се појави од некаде и да ми каже дека е шала“, изјави тој пред влегувањето во Куќата на славните.

Според Раџа големи имимња ќе ја имаат истата чест. Меѓу нив се Реј Ален, Грант Хил, Џејсон Кид, Стив Неш, Мауси Чикс, Тина Томпсон…

Раџа е исто така трет Хрват кој е избран за во Куќата на славните, а од претходно овде се Дражен Петровиќ и Крешмир Чосиќ.

Advertisements