„Зошто навивам за Челси? Го погледнав и видов нож во неговите раце…“

Шејн Варн е поранешен австралиски репрезентативец и еден од најдобрите играчи во крикет.

Во текот на кариерата играше во родната Австралија и Индија, но голем период помина и во Англија.

Денес 49-годишниот Варн и понатаму е во крикетот, иако одамна заврши со играње на истиот.

Варн вели дека е навивач за Челси, а одлучи за „Би-би-си“ да откри зошто почнал да навива за клубот од Лондон.

„Еден топ со шал на Челси и бои ми пријаде и ме праша за кого навивам. Видов дека во раката има голем нож, како од една сцена од филмот Крокодилот Данди, па јас му реков дека сум за Челси. Од тогаш се плашам да навивам за било кој друг клуб“, кажа легендарниот играч.

Advertisements