Чеферин е единствен кандидат за претседател на УЕФА

Европската фудбалска федерација потврди дека Александар Чеферин е единствен кандидат за претседател на изборниот конгрес на УЕФА.

Рокот за поднесување на кандидатурите за претседател на УЕФА беше седми ноември, а ден подоцна тие потврдија дека Чеферин најверојатно ќе ја добие повторно довербата и четиригодишен мандат.

Изборниот конгрес ќе биде одржан во Рим на седми февруари 2019. година, а потпретседател најверојатно ќе биде Шандор Чанхи.

УЕФА сооптши дека рокот за поднесување кандидатури за место во Извршниот комитет на УЕФА, за осум членови кои ќе бидат избрани на четири години, е седми декември.

Advertisements