Какви генијалци: Имате проблем со снегот на терените? Романците го имаат решението! (ВИДЕО)

Романците имаат одличен изум, само штета што не може да се примени за поголема количина на снег, а дефинитивно треба да се примени и на други места.

Во мечот меѓу Конкордија и Политехника снегот го прекри теренот, па условите за игра беа минимални, но за само неколку минути ситуацијата беше поправена.

Тоа е благодарение на изумот на Романците, кои ставија голема четка на автомобилот, па со голема брзина успеаа да го тргнат снегот од теренот.