Барселона му укажа голема чест на Хуан Карлос Наваро

Кошаркарскиот клуб Барселона одличи да го повлече дресот на Хуан Карлос Наваро од употреба.

Точниот датум на свеченото случување е 1 март, неколку дена пред почетокот на вториот дел од Евролигата.

Првичен датум за оваа церемонија беше 25. ноември, но тогаш беше поместено поради смртта на таткото на Наваро.

„Ла Бомба“  ќе стане петтиот кошаркар на Барселона на кого е укажана ваква голема чест, неговиот број да биде повлечен од употреба.

Хуан Антонио Сан Епифанио, Начо Солозабал, Андрес Хименез и Роберто Дуеанс се кошаркарите на кои им припадна оваа чест пред него.

Advertisements