Вилијан потврди дека Оскар заминува во Кина!


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Бразилскиот фудбалер Оскар во јануари ќе замине од Челси и ќе патува накај Кина.

Иако трансферот не е официјализиран, јасно е дека Оскар ќе си оди од Челси, а тоа го потврди и Вилијан.

„Оскар веќе се поздрави со нас. Тој е одлично момче и добар фудбалер. Му посакувам среќа“ – вели Вилијан.

„Фудбалската кариера може да биде прекратка. Таква понуда пристига еднаш, и никогаш не знаете што ве чека утре“ – прокоментира Вилијан во врска со одлуката на Оскар

Челси од продажбата на Оскар би требало да заработи 60 милиони евра