Дејан Станковиќ советник на новиот претседател на УЕФА


Дерби до Дерби! Комплетен фудбалски викенд ↓↓↓


Чеферин во средата постана нов претседател на УЕФА бидејќи собра најмногу гласови на конгресот во Атина.

Фудбалскиот сојуз на Србија беше меѓу првите кои го подржаа Чеферин,  а тој им возврати со тоа што Станковиќ го зеде за свој советник.

„Се натпреваруваме со ФИФА“

„Џани Инфантино кој е нов претседател на ФИФА за советник го има Звонимир Бобан, јас Деки“ – изјави Чеферин.