Како пропадна мисија на Мурињо наречена „Вилијан„?


Го чекав ова! Аргентина на „мојата“ Холандија - 18 ден ↓↓↓Вилијан потврди дека Мурињо го сакал во Јунајтед но тој не сакал да замине од Челси.

Мурињо своевремено од Анжи Махачкалака го доведе Вилијан во Челси а сега го сакаше и во Манчестер Јунајтед.

Но тој план на Мурињо не му успеа.

„Имаше интерес, зборував со Мурињо. Го ценам тоа што клуб како Јунајтед беше заинтересиран за мене, но добро ми е во Челси“ – изјави Вилијан.

Вилијан беше прашан дали би се преселил во Кина како и својот поранешен колега Оскар, но тој одговори дека сега не е време за тоа.