„Не заминав поради пари“


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Кина е земја каде што фудбалот се развива, условите не се многу добри и големи, но кинезите се расфрлаат со пари.

Многу фудбалери таму заминаа, а кинезите имаат цел нивната земја да стане фудбалска сила.

Сепак квалитетот е на ниско ниво, па многумина не сакаат да отидат по патот на свилата.

Оскар кој замина во Кина ја истакна својата причина за таков трансфер.

„Не е се во парите, иако финансискиот аспект е важен. Градот во кој живеете е важен. Шангај има се што ни треба мене и мојата фамилија“

„Не играв многу во Челси, па кога слушнав за таа понуда од Кина се решив да заминам“