После 20 години, Адидас заминува од Милан!


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


После 20 години Милан го раскина договорот со Адидас.

Во овие две децении додека Адидас е спонзор на Милан, италијанскиот тим освои две ЛШ, една светска титула и три скудета.

Но од 1ви јули договорот се раскинува.

Најверојатно нов спонзор на Милан ќе биде Пума, а тоа ќе биде и финансиски пад за Милан бидејќи според договорот со Пума тие ќе заработуваат од 10 до 15 милиони евра помалку годишно.

Милан нема некои резултати во последно време и можеби тоа е причината што тимот од Италија полека ја губи својата вредност.