Примера од наредната сезона ќе употребува ВАР!


Го чекав ова! Аргентина на „мојата“ Холандија - 18 ден ↓↓↓„Технологијата сега доаѓа во фудбалот и мора да ја прифатите, од наредната сезона ќе користиме ВАР“ – вели првиот човек на фудбалскиот сојуз на Шпанија Хуан Луис Лаера.

По неговите зборови ВАР ќе биде тестиран на околу 70 натпревари пред официјално да започне да се употребува во лигата.

Примера инаку оваа сезона е единствена од големите лиги кои не користат никаква технологија.