Хамилтон рекордер во Аустин!


Роналдо нека се пази, Мароко гази - 19 ден ↓↓↓Луис Хамилтон продолжува со своите постигнувања во кариерата.

Тој стигна до нова пол-позиција во Аустин и постави нов рекорд во квалификациите на ГН на Велика Британија.

Покрај овој рекорд на патеката тој денеска се прослави и со 117ти пат да вози во првиот ред.