Агресивниот Ѓоковиќ го исмејуваше новинарот поради прашањето, па сè му се врати (ВИДЕО)

Невнимателното удирање на топчето на Новак Ѓоковиќ го чинеше дисквалификација од УС Опен.

Српскиот тенисер и порано имал слични инциденти, но сето тоа завршило без последици бидејќи тој не удрил ниту еден од навивачите или службените лица.

На еден од турнирите одиграни во 2016. година, еден новинар го праша Ѓоковиќ дали се плаши дека агресивното удирање топчиња може скапо да го чини.

За време на одговорот, Ѓоковиќ зазеде агресивен став, му рече на новинарот дека е неверојатен, дека секогаш удирал некои работи така агресивно.

Во продолжение на дискусијата, новинарот го праша Србинот зошто ги прави тие работи, на што следеше одговорот:

“Јас продолжувам да ги правам овие работи? Тогаш, зошто тие не ме суспендираат?”

Може да биде опасно да се погоди еден од гледачите, продолжи новинарот, а Ѓоковиќ зазеде уште поагресивен став.

“Можеше и можеше да падне снег денес, но не падна. Мислиш дека јас сум единствениот тенисер кој покажува фрустрација на теренот. Не ми претставува проблем”.

Четири години подоцна, сè му се врати на Ѓоковиќ на најлош можен начин. Србинот долго играше со оган, а на крајот се изгоре на турнирот каде беше апсолутен фаворит.