Германците потпишаа нов договор со “Адидас”


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Фудбалскиот сојуз на Германија, објави денес дека е потпишан нов договор со компанијата “Адидас”.

Оваа компанија е спонзор на репрезентацијата на Германија скоро од самиот почеток, а оваа соработка денес и официјално беше продолжена до 2022 година. Од германскиот сојуз порачаа дека се било брзо завршено и дека се среќни што “Адидас” и понатаму ќе им биде нивни спонзор.

Исто така е познато дека Фудбалскиот сојуз на Германија на основа на новиот договор ќе заработи околу 200 милиони евра. Иако “Адидас” годишно им нудеше 25 милиони евра.

Според пишувањето на германските медиуми од компанијата биле спремни на се само да го задржат договорот со актуелниот светски шампион.