Хулк и Оскар влегле во Кина 10 минути пред да се затвори границата, но списокот е неверојатно на оние што не влегле


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Пред неколку дена, Кина одлучи да ги затвори границите за да спречи ширење на коронавирусот.

Иако од кај нив се започна, Кинезите сега живеат многу порелаксирано, за разлика од остатокот на светот, и решија да прогласат крај на пандемијата.

Исто така, од 28. март, на странците не им е дозволено да влегуваат во земјата, дури и на оние со работна дозвола и виза. Тие сакаат да спречат коронавирусот повторно да се шири.

Меѓу последните кои влегоа во земјата пред забраната се фудбалерите на Шангај, Хулк и Оскар. Само 10 минути пред да се затвори границата, тие успеаја да влезат во земјата, а сега се во карантин од 14 дена.

Сепак, не е познато кога ќе започне фудбалскиот шампионат во Кина. Тоа требаше да се случи кон средината на април, но властите одлучија дека сè уште не игра, барем до мај.

Не се знае до кога ќе бидат затворени границите. Доколку остане подолг период, некои познати личности нема да можат да играат за своите клубови, барем во почетните фази на првенството.

Само дел бразилските фудбалери во своите екипи во Кина кои не пристигнаа се Паулињо, Ренато Аугусто, Роџер Гуедес и Алекс Тешеира, а бидејќи границите се затворени, прашањето се бара воопшто да ќе се вратат во вистинско време.