Легендарниот Христо Стоичков има свој рецепт за борба против коронавирусoт

Вниманието во светски рамки го привлекува пандемијата на новиот коронавирус.

Некои стравуваат, некои не, некои веруваат дека сè е само заговор, а некои дека е чудовиште што ќе го промени светот засекогаш.

Во секој случај, секој се обидува да се заштити на свој начин.

Најважно е, тие ќе се согласат, да го задржат имунитетот силен, што е токму она што го прави денес Христо Стоичков, легендарниот бугарски фудбалер, по рецептот на неговата баба.

Поранешниот ас на Барселона е денес во Мајами, но тој не ги менува навиките со години за да го одржи своето здравје.

„Јадам многу лук и кромид, пијам само топла вода и се туширам со врела вода. Баба ми научи дека лукот е здрав и дека убива вируси“, истакна Стоичков.

“Бабата има 80 години и затоа сме во Мајами. Мораме да се грижиме најмногу за неа затоа што коронавирусот најмногу ги погодува постарите луѓе. Мојата ќерка живее во близина, но јас не сум бил во можност да ја видам внука веќе скоро една недела. “.

По богата играчка кариера до 2013. година, легендарниот Бугарин работеше како тренер, за потоа да работи како професионален консултант и аналитичар на ТВ.

За оние кои можеби не знаат, Стоичков беше награден со престижната Златна топка во 1994 година.