Не треба да не споредувате мене и Ноер


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Во последните неколку денови многу се пишуваше за тоа кој е подобар чувар на мрежата. Дали Италијанецот Џанлуиџи Буфон или Германецот Мануел Ноер.

Ова прашање е многу дискутабилно. Меѓутоа искусниот Италијанец имаше свое гледање и одговор.

“Јас сум некој кој им 38 години и сметам дека нема смисла да ме споредувате со некој млад голман. Против нас Ноер беше на висина на задачата. Беше подобар од мене. Но јас добро знам каков сум сега и каков ќе бидам за две години. Па така не треба да споредувата два различни профили на луѓе”- изјави Буфон.