МКФ го казни Димитријевиќ зашто не се јавил на повик на селекторот

Македонската кошаркарска федерација (МКФ) го суспендираше играчот на Хувентуд, Ненад Димитријевиќ на шест месеци поради тоа што одби да се појави на повик на селекторот.

Локалните медиуми пишуваат дека МКФ ќе ги испрати документите за казната до ФИБА во среда.

Еден од кошаркарите кои има потенцијал да стане лидер не одговорил на повик на селекторот.

Димитријевиќ пријавил дека е повреден, а во исто време без никакви проблеми си играл кошаркар во сала.

Младиот кошаркар минатата година дебитираше и за сениорската репрезентација, но не беше во тимот на последните собири.