Оскар ја отвори душата и призна зошто дошол во Кина


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Кинескиот трансфер пазар стана доста интересен за многу светски фудбалски ѕвезди, а меѓу нив беше и поранешниот играч на Челси, Оскар.

Бразилецот се пресели во редовите на Челси во Шангај, а во Кина заработува многу повеќе пари отколку во лондонскиот клуб.

„Секој фудбалер, и секоја личност на планетата која работи сака да заработи пари за своето семејство. Јас доаѓам од дел од Бразил каде не сме многу богати. Всушност, ние бевме сиромашни, немавме ништо. Трансферот во Кина е врвот на мојата работа и јас чесно го заработив тоа“- коментираше Оскар.

Факт е дека фудбалот во Кина е далеку под нивото на оној Европскиот, но јасно е дека таму фудбалерите може да заработат енормна сума на пари.