Шок за Белград: Партизан исфрлен од Европа?


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Фудбалскиот клуб Партизан се наоѓа пред жестока казна од страна на УЕФА.

Тие испратиле предупредување до раководството на тимот дека би можеле да бидат исфрлени на 3 години од европските натпреварувања.

Според медиумите, комисијата на Европската фудбалска федерација го суспендирала Партизан на 3 сезони поради ненаплатени долгови кон своите поранешни играчи и Партизан поради тоа најверојатно ќе не може да се натпреварува 3 години, а УЕФА ќе ги казни и со 3.000 евра.

Казната ќе биде активирана ако долговите кон фудбалерите за износот од 360.000 евра не се платат до 31 јануари.

Слична казна имаше и Црвена Звезда која како шампион на Србија не смееше да игра 1 година во Европа.