Член на семејството на играч на Реал Мадрид почина од коронавирусот во Шпанија

Коронавирусот беснее во Европа, а една од најпогодените земји е токму и Шпанија.

Мдиумите во оваа земја пренесоа информација дека член на семејството на Начо Фернандез починал од коронавирусот.

Постар член од семејството починал, а веста за шпанските медиуми ја потврди братот на Начо Фернандез, Алекс кој исто така е фудбалер и игра за Кадиз.

„Минувам низ ова како и сите други. Чудно е, но гледаме да поминеме низ се со семејството и се носиме како што знаеме и можеме. Член на нашето семејство почина од вирусот. Беше нешто постар, но неговата смрт не погоди“ –истакна Алекс.