Дончиќ ги покажа своите фудбалски способности 🎥

Словенечкиот кошаркар Лука Дончиќ е еден од најдобрите кошаркари во НБА-лигата, иако уште е млад и има уште што да покаже во годините кои следат.

Дончиќ има и фудбалски способности, кои ги покажа на натпреварот против Сан Антонио спарс. Тој на крајот на третата четвртина ја прими топката во стил на најдобрите фудбалери и почна да жонглира.