ЕХФ ѝ се закани со суспензија на БиХ поради поранешен селектор на Македонија


Финале: Кој до титула? Шпанија по четврти или Англија по прв пат!? ↓↓↓


Ракометниот сојуз на БиХ се соочува со сериозна суспензија од страна на Европската ракометна федерација (ЕХФ) поради поранешниот селектор Ивица Обрван.

Обрван ја предводеше БиХ во 2021 и 2022 година, при што Босанците му останале должни 138.812 евра, а ЕХФ нареди до 15 август да му бидат исплатени.

Ракометниот тренер го доби спорот против БиХ и сега ракометниот сојуз мора да најде пари за да се спаси од суспензија на сите репрезентации, клубови и службени лица.