Играчот на Тотенхем: На Покетино му должам се…

Тотенхем вечерва потврди дека Маурицио Покетино веќе не е тренер на овој тим.

Аргентинецот после пет години ги напушти Спарси, а во тој период работеше со многу играчи и од некои направи големи ѕвезди.

Еден од играчите кои под водство на ПОкетино прв излезе во прв план е Хари Винкс кој истакнува дека се му должи на својот сега веќе поранешен тренер кој пред три години му пружа прилика.

„Реков многу пати и секогаш ќе го говорам тоа. Имам се на што би можел да се заблагодарам“, рече Винкс.

„Ми даде прилика и не би бил она што сум денес да не беше тој“.

„Секако, морав напорно да работам за да стигнам до овде, но за добивањето на таа можност секогаш ќе му бидам благодарам на менаџерот што ми ја пружи таа можност“, додаде играчот на Тотенхем.