Постои проблем помеѓу северот и југот, Сплит и Загреб…


Роналдо и со 39 години ја предводи Португалија! ↓↓↓


Тренерот на Вест Хем, Славен Билиќ, беше стручен аналитичар за една англиски телевизија, па изјави:

“Ете мораме да зборуваме за работи кои немаат врска со фудбалот. Тоа започна пред 6,7,8 години, многу навивачи се против сојзуот и поради тоа прават вакви работи. Според казните кои ги плативме, веројатно ние сме најголемиот спознор на УЕФА”.

“Кога започнаа нередите, голема група на навивачите им сугерираа на хулиганите да не го прават тоа. Некој од навивачите во Франција се дојдени со мисија. Причини за протестите? Хрватска ретко игра во Сплит, скоро секогаш тие играат во Загреб. Играчите во младинските категории се од Динамо. Постои проблем помеѓу северот и југот. Сплит и Загреб, во Сплит, луѓето немаат пари”– изјави Билиќ.