Роналдо обновува 150 домови во Португалија


Викендов дерби, до дерби - се враќа клубскиот фудбал!↓↓↓Кристијано Роналдо дефинитивно е можеби најхуманиот фудбалер на светот. Веќе сме навикани да гледаме како помага низ Португалија, така и во целиот свет.

За време на својата кариера се претпоставува дека донираше дури 30% од заработката, што е рекорден случај во спортот.

Сепак, не престанува Кристијано па одлучи во својот роден град Мадеира да обнови 150 домови кои настрадаа во ужасните пожари.

„Со тешко срце ги следам случувањата таму. Ви испраќам сила и позитивна енергија посебно на пожарникарите кој се борат и ноќе и дење. Ќе ви помогнам на сите начини. Вие што останавте без домови ќе влезете во нови“ – порача Роналдо