Зошто Мартинез не беше исклучен поради два жолти картони? (Видео)


Анде Јанков - македонски автор: Тајните на пишување добар крими роман!? ↓↓↓


Голманот на Астон вила, Емилијано Мартинез доби два жолти картони против Лил во Конференциската лига, но не беше испратен во соблекувалната.

Првиот жолт картон му беше доделен на Мартинез во 39. минута, додека вториот го доби за време на пенал-рулетот, но постои правило дека не важат картоните за време на изведување на пеналите.

Интересно е тоа што ниту голманот не го знаеше правилото, па остана збунет и очекуваше дека треба да ја напушти играта.

Martinez yellow card vs Lille in the penalty shootout
byu/Chelseatilidie insoccer