Донација од ФФМ за клубовите од Третите лиги


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Од Фудбалската федерација на Македонија донираа опрема на клубовите од Третите лиги во сите шест региони во државата. Вкупно 71 клуб од ФФМ добија спортска опрема, фудбалски мрежи и фудбалски топки.

Сите наши клубови заслужуваат соодветно внимание и поддршка, токму затоа ни е драго што Фудбалската федерација на Македонија преку донација на опрема и фудбалски топки им дава поддршка на клубовите од Третите лиги во шесте региони во државата. Сите заслужуваат еднаков третман, а ние се обидуваме да обезбедиме средства и опрема за сите. За тимовите, посебно тие кои се натпреваруваат во понизок ранг е значајно кога има некој што може да им помогне. ФФМ секогаш ќе биде на нивна страна“-  изјави претседателот на ФФМ, Илчо Ѓорѓиоски.

Минатата недела ФФМ донираше опрема од средствата добиени од Шампионската лига. Средствата  се наменета за развој на младинскиот фудбал во клубовите, а од истите исто така се подмируваат и трошоците за службените лица во младинските натпреварувања при ФФМ и исто така се плаќа месечен надомест за координаторите на младинските категории во клубовите.