У21 : Шпаниja сигурно против Португалија

У21 : Шпанците сигурно против Португалија

Шпанија ја победи Португалија со 3:1
Први до предноста дојдоа Шпаниоја во 21 минута каде Нигуез со удар и со малку среќа го постигна првиот гол,првото полувреме заврши со доминација на Шпанија.

Во второто полувреме Португалците сакаа да избегнат пораз меѓутоа Шпанците постигнаа уште 2 гола а Португалците 1 со конечен резултат за 3:1

Шпанија ја има 2 победа во групата Б .