Бекам на клубот во МЛС-лигата му гради стадион од – 996 милиони евра (ФОТО)

Поранешната ѕвезда на англискиот фудбал, Дејвид Бекам стана сопственик на Интер Мајами, а планира да изгради стадион за тимот од Флорида, кој во МЛС-лигата ќе настапува од 2020 година.

Американските медиуми пишуваат дека изградбата на стадионот го забавила количината на арсеник во земјиштето на кое се гради стадионот, односно отровната супстанција ја имало двапати повеќе од дозволеното.

Во секој случај, уште се работи на градбата, па во секој момент на градилиштето на стадионот има 225 милиони евра, а новинарите добија и слики од стадионот, кој ќе вреди 996 милиони долари.

Бекам по завршувањето на фудбалската кариера стана еден од најголемите шоу-бизнис ѕвезди во светот.