Човекот кој ја прифати борбата против Тајсон жали: Направив грешка, но сега немам друг избор

Мајк Тајсон ќе се врати во рингот на 28. ноември во натпревар против Рој Џонс Јуниор.

Многу познати борци се дружат со Железниот Мајк. Тој доби многу понуди за борби, а на крајот беше потпишан договор со друг шампион, Рој Џонс.

Во интервју за Скај Спорт, Џонс призна дека малку жали што ја прифати борбата, но дека сега нема враќање назад.

“Ќе се бориме. Ако дојде до гризење, тогаш ќе гризнеме. Што и да треба да се случи, ќе се случи. Тој е сè уште Мајк Тајсон, тој е сè уште еден од најсилните и најексплозивните луѓе што некогаш влегол во рингот“, рече Џонс и продолжи:

“Мислам дека направив грешка кога го прифатив тој натпревар, но решив да го сторам тоа. Тој е поголем од мене, тој е поексплозивен и тој е тој што ќе си дозволи експлозија во првата рунда, не јас. Имам многу такви борби во мојата кариера, но тој има повеќе од мене. Всушност, никој нема повеќе од него, можеби само Џорџ Форман. Тој ќе има помал борец против него, околу 20 килограми полесен, но кој знае “, рече Џонс.

Натпреварот помеѓу Тајсон и Џонс сигурно ќе привлече големо внимание и сите едвај чекаат да го видат овој меч.