Циципас со скандалозна изјава: Мене ми треба малку време во тоалет, а не како на жените!

Многу бура се крена поради Стефанос Циципас кој често одеше во тоалет на Ју-Ес Опен. Грчкиот тенисер беше критикуван и публиката се жалеше секој пат кога тој подолго време ќе се задржеше на пауза.

Гркот веќе неколку пати зборуваше за овие ситуации и кажа дека така не мами, па сега реши повторно да одговори на критиките.

„Кога победив во сет со 6-0, земав пауза за тоалет. Не мислам дека тоа беше добро за мене. Но го направив и нема кај мене никакви лоши намери. Јас сум личност на која му треба повеќе време. Но повторно, не толку како на жените“, вели Циципас.