Џо Морант ја дозна казната од НБА


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба!↓↓↓Кошаркарот на Мемфис гризлис, Џа Морант во изминатиот период беше главна тема во американските медиуми пораид неговото скандалозно однесување.

НБА-лигата му изрече суспензија од осум натпревари поради неговото однесување во ноќен клуб, каде што се појави со пиштол.

Комесарот Силвер и останатите луѓе од раководството во лигата кажаа дека Морант ја разбрал својата грешка и нема да ја повтори.

Морант веќе беше испратен на советување и разговор со психолози.